Materialen en kleuren

Bij Wilco van der Wal | intereur op maat verwerken wij onderstaande plaatmaterialen tot de mooiste producten. Tussen de materialen zit verschil in opbouw, uitstraling en prijs

HPL

Is een harde bekledingsplaat, die met behulp van gespoten lijm op een ondergrond zoals MDF wordt verwerkt. Dit gebeurt altijd aan twee zijden, omdat anders de plaat krom gaat trekken. Aan de randen van de plaat komt kantenband van hetzelfde materiaal. HPL is solider dan melamine.

Melamine

Is geplastificeerd plaatmateriaal verlijmd op spaanplaat.  De geplastificeerde bovenlaag is het zelfde als HPL, maar toch is melamine minder solide. Melamine mist een verstevigende onderlaag. De decors en kleuren van melamine zijn hetzelfde van HPL. Ook bij melamine worden de randen van de plaat afgewerkt met kantenband van hetzelfde materiaal.

Houtfineer

Is een dun laagje echt hout op een ondergrond van MDF geplakt. Het is een natuurlijk product en heeft minder last van werken dan massief hout. Aan de zijkanten wordt kantenband  van hetzelfde materiaal geplakt.

MDF

Is een samengeperst plaatmateriaal van gedroogde houtvezels met hars. MDF is homogeen samengesteld en is daardoor mooi te verwerken. Wij kunnen de MDF-panelen spuiten in elk gewenste RAL- en NCS kleur.

Duurzaamheid

Wij verwerken zoveel mogelijk gecertificeerde houtproducten. Dit betekent dat de producten zijn voorzien van een internationaal geaccepteerd keurmerk.

Dat merk staat voor kwaliteit en een milieuvriendelijke productie en garandeert een herkomst uit een aantoonbaar verantwoord beheerd bos of regenwoud.

Stel een vraag